Laidunpaimenviikot

”Oli kesäyö. Käki kukkui kauempana ja sai öisen hiljaisuuden väreilemään. Lehmät tuhisivat lähellä. Niiden kosteat turvat ja tarkkaavaiset ilmeet tuntuivat turvallisilta, siltä, kuin ne todella tietäisivät, mitä tekivät.
-
Ja tiesiväthän ne. Lauma vyöryi metsän laidasta luokseni kuin villinä kuohuva koski. Lähelläni ne äkisti seisahtuivat, nuuhkivat paljaita käsiäni ja vaativat riuskoja rapsutuksia. Kun kiipesin korkealle kivelle istumaan ja rapsuttelu lakkasi, lauma suuntasi jälleen hiljalleen metsän reunaa kohti, välillä seisahtuen niityn heinää harventamaan.
-
Yö oli kirkas, ikiaikainen kallio lämmin. Lehmien loittonevat kankut puhuivat levon, rauhan ja onnen ajatuksia. Tuo hetki hoiti luontoa, se hoiti karjaa.
-
Sama hetki hoiti ja helli minuakin.”

Tule Rahikkalan tilalle laidunpaimeneksi kesällä 2024

Rahikkala on vanhojen maatilojen aatelia ja kappale kulttuurihistoriallisesti arvokasta Keski-Suomea. Farmillamme asuu koko joukko maailman parhaimpia terapeutteja, elämänilon herättäjiä ja timanttisimman lomamoodin tukipilareita. Eläinystävämme odottavat innolla uusia ystäviä kesäksi kylään.

Laidunpaimen rapsuttelee, paijailee ja seurustelee niityillä ja metsissä laiduntavien suomenlehmiemme, suomenlampaidemme ja suomenhevostemme kanssa. Pupumme ja hiirikissa Suzuki lyöttäytyvät myös mieluiten seuraasi.

Voit tulla yksin, kaverin tai koko perheen voimin. Laidunpaimenlomalla teet paimenaskareita sovitusti oman uskalluksesi, osaamisesi ja intosi mukaan. Halutessasi voit varata myös ohjattua farmiohjelmaa, kuten maastoratsastusta suomenhevosella.

 

Majoitusvaihtoehdot

Tunnelmallinen luhtiaitta
Luhtiaitta sijaitsee aivan päätalon kupeessa. Aitassa on 4 huonetta, joissa jokaisessa on 1-4 yhden hengen vuodetta. Luhtiaitan ehdoton plussa on pimeät huoneet. Lisäksi huoneet pysyvät viileänä kuumallakin kelillä. Huomioithan, että yläkerran huoneisiin on jyrkät rappuset (ei sovi liikuntarajoitteisille / pienille lapsille). Suihkut, sauna ja WC sijaitsevat erillisessä rakennuksessa.
Majoituskapasiteetti: 1-4hlö
Hinta: 145-485€ / vk / hlö
Hinta sisältää majoituksen, petivaatteet, pyyhkeet, aamiaisen ja lyhyen eläinten esittely- ja hoitokierroksen Herttalan oppaan kanssa.

Oman rauhan Haapamökki
Haapamökki sijaitsee aivan Rahikkalan pihapiirissä, ollen kuitenkin omassa rauhassa. Haapamökissä on kuumallakin kelillä ihanan viileää ja hiljaista. Huoneessa on kolme yhden hengen vuodetta. Yhteiset wc-tilat, sauna ja suihku sijaitsevat erillisessä rakennuksessa. 
Majoituskapasiteetti: 1-3hlö
Hinta: 191€ - 479€ / vk /  hlö
Hinta sisältää majoituksen, petivaatteet, pyyhkeet, herkullisen ja tuoreen aamiaisen ja lyhyen eläinten esittely- ja hoitokierroksen Herttalan oppaan kanssa.


Pienen Luxusen Saunamökki
Saunamökki sijaitsee Rahikkalan pihapiirissä. Saunamökissä on oma keittonurkkaus ja sisä wc sekä suihku. Lisäksi mökissä on erittäin hyväksi kehuttu puusauna. :) Huoneessa on parisänky, kerrossänky ja levitettävä vuodesohva.
Majoituskapasiteetti: 1-6hlö
Hinta: 519€ / vk (sis. 1henlön aamiaisen)
Hinta sisältää majoituksen, petivaatteet, pyyhkeet, herkullisen ja tuoreen aamiaisen ja lyhyen eläinten esittely- ja hoitokierroksen Herttalan oppaan kanssa.
Lisähenkilöt: 12€ / vrk / hlö

Lisäohjelma

Ratsastusliput:

Omatoimiratsastus (aiempaa hevoskokemusta vaaditaan, painorajoitus, ratsastaminen hiljaiseen tahtiin pihapiirissä erikseen sovittuja reittejä pitkin ja erikseen sovittuina aikoina). Sopii esimerkiksi rauhalliseen tätiratsasteluun tai osaavampaan äiti-lapsi-ratsasteluun.

Hinnat alk. 15 e/h tai 210 e/ viikko.

Ohjatut ratsastusmaastot (Noin tunnin tai kahden tunnin rauhallinen ratsastusretki lähimetsiin. Farmioppaamme lähtee mukaan osaamistasosi mukaan joko ratsuasi taluttaen tai edellä muutoin kulkien. Sopii sekä aloittelijoille että kokeneimmille ratsastajille. Painorajoitus. )

Hinnat: 35 e/ 1 h, 75 e/ 2 h.

 

Muu ohjattu farmitoiminta:

Kaikki eivät kaipaa ratsaille, mutta haluavat kenties ohjausta hevosen hoitoon tai tukea suomenlehmien tapaamiseen. Kerro toiveesi ja suunnitellaan yhdessä juuri Teille sopiva farmielämys.

Hinnat alk. 35 e/ 45 min

Vapaat laidunviikot kesällä 2024

Laidunpaimen 1: viikko 26 (ma 24.6. - pe 28.6.)
Laidunpaimen 2: viikko 28 (ma 8.7. - pe 12.7.)
Laidunpaimen 3: viikko 30 (ma 22.7. - pe 26.7.)
Laidunpaimen 4: viikko 31 (ma 29.7. - pe 2.8.)
Mikäli haluaisit osallistua laidunpaimeneksi viikonlopuksi, kysy lisätietoja sähköpostilla. 
Lisätiedot ja varaukset: info@rahikkalantila.com
Tutustu lisää Rahikkalan tilaan Instagramissa tai Facebookissa @rahikkalan_tila