HISTORIAA

Rahikkalan tila sijaitsee Keuruun Asunnalla Ampialan kylällä ja on merkittävä paikka seudun paikallishistoriassa. Tila on yksi Keuruun vanhimmista kantatiloista ja sijoittuu 1700-luvulla koetun venäläismiehitysajan, isovihan, aikaisten historiallisten tapahtumapaikkojen ytimeen.
Ensimmäiset maininnat Rahikkalasta löytyvät 1600-luvulta, yli 300 vuoden takaa. Tilalla harjoitettiin maanviljelystä 1980-luvulle saakka. Tuolloin tilan silloinen omistaja Sisko Ruokolainen ikääntyessään luopui maanviljelystä ja kehitti tilalle uuden elinkeinon, maatilamatkailun. Tila tarjosi majoitusta ja juhlatiloja erilaisiin perhe- ja yritysjuhliin. Asiakasmäärän lisääntyessä pihapiiriin rakennettiin mökkejä ja aittarakennukset kunnostettiin majoitustiloiksi. Tila muutettiin yhtiön muotoon vuonna 1985 matkailutoiminnan harjoittamisen helpottamiseksi.
Nykyisin Rahikkalan Tilan visio on olla pala rauhaa. Tilalla rauhoitutaan nauttimaan elämän yksinkertaisuudesta ja ystävistä sekä luonnosta ympärillä. Vuoden 2019 lopulla yritys sai uuden hallituksen, joka päätti ryhtyä elvyttämään myös matkailua. Rahikkalan uusi elämä pyörii matkailun, leiri- ja kokoustilatoimintojen sekä kulttuurifarmi Villa Herttalan ympärillä. 

Rahikkalan tila on maatila, jossa on vettä, metsää ja peltoa ympärillä - tervetuloa luomaan oma tarina luonnon keskelle. 

Herttala on perustettu tilan vanhaan riiheen, joka itsessään on jo nähtävyys jyhkeine hirsiseinineen ja 1800-luvun viljauuneineen.
Herttalassa vaalimme perinteisen talonpoikaiselämän yksinkertaisia, mutta toimivia oppeja, hyviä arvoja ja asenteita. Rakastamme maaseutua ja meitä ympäröivää luontoa ja haluamme suojella elinympäristöämme parhaamme mukaan. Herttala haluaa olla ilostuttava, onnellistava ja lohduttava — paikka, jossa satunnainenkin vieras pääsee nauttimaan elämän yksinkertaisista iloista maailman melskeiden keskellä.
Herttalassa asuu joukko maailman söpöimpiä eläinystäviä, kuten suomenlehmäneiti Hertta, suomenhevosvarsa Lyyra, kaikkia rakastava suomenlammasrouva Kaneli, pupuduo Hippu ja Hoppu, maatiaskissa Suzuki sekä Kukko Koo kanahaaremeineen.
Eläinystävämme ovat Herttalan-vieraiden rapsuteltavissa, paijattavissa ja hoidettavissa. Samalla vierailija pääsee oppimaan yhtä sun toista eläinystäviemme sielunelämästä.

Kulttuurifarmi Villa Herttala palvelee seikkailunnälkäisiä eläintenystäviä ilolla myös kesällä 2023!

Rahikkalan Tila Keuruu

Maatilamatkailu